Katalog ONLINE

KATALOG CENTRALNY KSIĄŻEK

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 370 pozycji o tematyce: Kucharstwo
    

Fasola i groch : potrway i przetwory


AUTOR:

Rościszewska-Stoyanow, Anna.

POZ/ODP:

Anna Rościszewska-Stoyanow.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Watra", 1982 (Rzesz : RZG).

HASŁA:

  1. Fasola - przetwórstwo
  2. Groch - przetwórstwo
  3. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

79, [1] s. : il. ; 17 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MC] 13351

KOD/INWENT:

301000133515

13351

UKD:

641.4.021

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
"Medytacje o gastronomii doskonałej "
Tytuł okładkowy: "Fizjologia smaku ".
Tytuł oryginału: "Physiologie du gout ou Méditations de gastronomie transcendante ".

AUTOR:

Brillat-Savarin, Jean-Anthelme.

POZ/ODP:

Anthelme Brillat-Savarin ; wybór opracował Wacław Zawadzki ; przełożyła i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; ilustracje Bertalla.

ADRES WYD.:

Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 1977.

HASŁA:

  1. 1801-1900
  2. Kucharstwo
  3. Kultura stołu
  4. Szkic literacki
  5. Literatura francuska

WYDANIE:

Wydanie drugie.

OPIS FIZYCZ.:

264, [8] stron : ilustracje ; 17 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MC] 1127

KOD/INWENT:

002100011276

1127

UKD:

392.8:641.5

UWAGI:

Na książce pseudonim ilustratora, nazwa: Charles Albert d`Arnould. Tytuł okładkowy i grzbietowy: Fizjologia smaku.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Fondue nad Lemanem : kuchnia szwajcarska

AUTOR:

Pokorska, Barbara.

POZ/ODP:

Barbara Pokorska.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Watra", 1986 (Łódź : ŁZG).

SERIA:

Kuchnie Różnych Narodów

HASŁA:

  1. Kucharstwo
  2. Szwajcaria - informator

OPIS FIZYCZ.:

159, [1] s. : rys., 1 mapa ; 12 x 17 cm.

SYGNATURA:

[MC] 641.5.021:914.94

KOD/INWENT:

301000186108

18610

UKD:

641.5.021:914.94

UWAGI:

Bibliogr. s. 156.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności

AUTOR:

Guiliano, Mireille.

POZ/ODP:

Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007.

HASŁA:

  1. Kucharstwo - Francja
  2. Odżywianie - kultura - Francja

OPIS FIZYCZ.:

318, [1] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[MW] 641

KOD/INWENT:

400001668061

166806

UKD:

641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44)

UWAGI:

Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
Filia nr 1 - NOWE MIASTO    

Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności

AUTOR:

Guiliano, Mireille.

POZ/ODP:

Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007.

HASŁA:

  1. Kucharstwo - Francja
  2. Odżywianie - kultura - Francja

OPIS FIZYCZ.:

318, [1] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[F1] 64

KOD/INWENT:

101000880705

88070

UKD:

641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44)

UWAGI:

Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności

AUTOR:

Guiliano, Mireille.

POZ/ODP:

Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007.

HASŁA:

  1. Kucharstwo - Francja
  2. Odżywianie - kultura - Francja

OPIS FIZYCZ.:

318, [1] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[F5] 64

KOD/INWENT:

105000880727

88072

UKD:

641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44)

UWAGI:

Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności

AUTOR:

Guiliano, Mireille.

POZ/ODP:

Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007.

HASŁA:

  1. Kucharstwo - Francja
  2. Odżywianie - kultura - Francja

OPIS FIZYCZ.:

318, [1] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[MFB] 64

KOD/INWENT:

111000880742

88074

UKD:

641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44)

UWAGI:

Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Gastrofizyka
Tytuł oryginału: " Gastrophysics ".

AUTOR:

Spence, Charles.

POZ/ODP:

Charles Spence ; przedmowa Heston Blumenthal ; z angielskiego przełożyła Agnieszka Wyszogrodzka-Gaik.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwo Świat Książki, 2018.

HASŁA:

  1. Jedzenie (czynność)
  2. Kucharstwo
  3. Kultura stołu
  4. Psychologia
  5. Zmysły
  6. Opracowanie
  7. Etnologia i antropologia kulturowa
  8. Kulinaria
  9. Psychologia

OPIS FIZYCZ.:

453 strony : ilustracje ; 22 cm.

SYGNATURA:

[F7] 159.9

KOD/INWENT:

070100017819

1781

UKD:

641.5:392.8:159.9

UWAGI:

Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Glutenfree gotowanie i pieczenie : smaczne potrawy bez pszenicy, orkiszu, jęczmienia & Co
Tytuł oryginału: "Glutenfrei kochen und backen : genussvoll essen ohne Weizen, Dinkel & Co.,".
"Smaczne potrawy bez pszenicy, orkiszu, jęczmienia & Co "

AUTOR:

Schäfer, Christiane

POZ/ODP:

tekst i przepisy Christiane Schäfer, Sandra Strehle ; zdjęcia Jörn Rynio ; [tłumaczenie z języka niemieckiego Barbara Wencka].

ADRES WYD.:

Wrocław : Esteri - Edra Urban & Partner, 2017.

HASŁA:

  1. Dieta bezglutenowa
  2. Gluten
  3. Kucharstwo
  4. Książka kucharska
  5. Poradnik
  6. Publikacja bogato ilustrowana

OPIS FIZYCZ.:

192 strony : fotografie ; 20 cm.

SYGNATURA:

[MW] 641

KOD/INWENT:

009100050212

5021

UKD:

641.56-056.8:641.55/.56

UWAGI:

Na okładce: Jedzmy zdrowo. Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi : praktyczne zasady zastosowania w kuchni książki "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi"

AUTOR:

D`Adamo, Peter J.

POZ/ODP:

Peter J. D`Adamo i Catherine Whitney ; [tł. Paulina Kmieć].

ADRES WYD.:

Warszawa : "Mada", 1999.

HASŁA:

  1. Grupy krwi - zagadnienia
  2. Kucharstwo
  3. Odżywianie - higiena

OPIS FIZYCZ.:

415, [1] s. ; 24 cm.

SYGNATURA:

[MW] 613

KOD/INWENT:

300001385336

138533

UKD:

612.1:613.2:641.5

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

  WYDRUK KATALOGÓW