KATALOG CENTRALNY KSIĄŻEK |
AUTOR: | Rościszewska-Stoyanow, Anna. | ||||
POZ/ODP: | Anna Rościszewska-Stoyanow. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : "Watra", 1982 (Rzesz : RZG). | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 79, [1] s. : il. ; 17 cm. | ||||
SYGNATURA: | MAGAZYN: [MC] 13351 | ||||
KOD/INWENT: | 301000133515 | 13351 | |||
UKD: | 641.4.021 | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
"Medytacje o gastronomii doskonałej "
Tytuł okładkowy: "Fizjologia smaku ".
Tytuł oryginału: "Physiologie du gout ou Méditations de gastronomie transcendante ".
AUTOR: | Brillat-Savarin, Jean-Anthelme. | ||||
POZ/ODP: | Anthelme Brillat-Savarin ; wybór opracował Wacław Zawadzki ; przełożyła i wstępem poprzedziła Joanna Guze ; ilustracje Bertalla. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 1977. | ||||
HASŁA: | |||||
WYDANIE: | Wydanie drugie. | ||||
OPIS FIZYCZ.: | 264, [8] stron : ilustracje ; 17 cm. | ||||
SYGNATURA: | MAGAZYN: [MC] 1127 | ||||
KOD/INWENT: | 002100011276 | 1127 | |||
UKD: | 392.8:641.5 | ||||
UWAGI: | Na książce pseudonim ilustratora, nazwa: Charles Albert d`Arnould. Tytuł okładkowy i grzbietowy: Fizjologia smaku. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Fondue nad Lemanem : kuchnia szwajcarska
AUTOR: | Pokorska, Barbara. | ||||
POZ/ODP: | Barbara Pokorska. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : "Watra", 1986 (Łódź : ŁZG). | ||||
SERIA: | |||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 159, [1] s. : rys., 1 mapa ; 12 x 17 cm. | ||||
SYGNATURA: | [MC] 641.5.021:914.94 | ||||
KOD/INWENT: | 301000186108 | 18610 | |||
UKD: | 641.5.021:914.94 | ||||
UWAGI: | Bibliogr. s. 156. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności
AUTOR: | Guiliano, Mireille. | ||||
POZ/ODP: | Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 318, [1] s. ; 21 cm. | ||||
SYGNATURA: | [MW] 641 | ||||
KOD/INWENT: | 400001668061 | 166806 | |||
UKD: | 641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44) | ||||
UWAGI: | Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności
AUTOR: | Guiliano, Mireille. | ||||
POZ/ODP: | Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 318, [1] s. ; 21 cm. | ||||
SYGNATURA: | [F1] 64 | ||||
KOD/INWENT: | 101000880705 | 88070 | |||
UKD: | 641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44) | ||||
UWAGI: | Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności
AUTOR: | Guiliano, Mireille. | ||||
POZ/ODP: | Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 318, [1] s. ; 21 cm. | ||||
SYGNATURA: | [F5] 64 | ||||
KOD/INWENT: | 105000880727 | 88072 | |||
UKD: | 641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44) | ||||
UWAGI: | Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Francuzki na każdy sezon : rok sekretów, przepisów i przyjemności
AUTOR: | Guiliano, Mireille. | ||||
POZ/ODP: | Mireille Guiliano ; z ang. przeł. Danuta Górska. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : Wydawnictwo "Albatros" Andrzej Kuryłowicz, 2007. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 318, [1] s. ; 21 cm. | ||||
SYGNATURA: | [MFB] 64 | ||||
KOD/INWENT: | 111000880742 | 88074 | |||
UKD: | 641.55/.56(44-82)(083.12):392.8(44) | ||||
UWAGI: | Tyt. oryg.: French women for all seasons : a year of secrets, recipes & pleasure, 2006. Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Gastrofizyka
Tytuł oryginału: " Gastrophysics ".
AUTOR: | Spence, Charles. | ||||
POZ/ODP: | Charles Spence ; przedmowa Heston Blumenthal ; z angielskiego przełożyła Agnieszka Wyszogrodzka-Gaik. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : Wydawnictwo Świat Książki, 2018. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 453 strony : ilustracje ; 22 cm. | ||||
SYGNATURA: | [F7] 159.9 | ||||
KOD/INWENT: | 070100017819 | 1781 | |||
UKD: | 641.5:392.8:159.9 | ||||
UWAGI: | Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Glutenfree gotowanie i pieczenie : smaczne potrawy bez pszenicy, orkiszu, jęczmienia & Co
Tytuł oryginału: "Glutenfrei kochen und backen : genussvoll essen ohne Weizen, Dinkel & Co.,".
"Smaczne potrawy bez pszenicy, orkiszu, jęczmienia & Co "
AUTOR: | Schäfer, Christiane | ||||
POZ/ODP: | tekst i przepisy Christiane Schäfer, Sandra Strehle ; zdjęcia Jörn Rynio ; [tłumaczenie z języka niemieckiego Barbara Wencka]. | ||||
ADRES WYD.: | Wrocław : Esteri - Edra Urban & Partner, 2017. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 192 strony : fotografie ; 20 cm. | ||||
SYGNATURA: | [MW] 641 | ||||
KOD/INWENT: | 009100050212 | 5021 | |||
UKD: | 641.56-056.8:641.55/.56 | ||||
UWAGI: | Na okładce: Jedzmy zdrowo. Indeks. | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi : praktyczne zasady zastosowania w kuchni książki "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi"
AUTOR: | D`Adamo, Peter J. | ||||
POZ/ODP: | Peter J. D`Adamo i Catherine Whitney ; [tł. Paulina Kmieć]. | ||||
ADRES WYD.: | Warszawa : "Mada", 1999. | ||||
HASŁA: | |||||
OPIS FIZYCZ.: | 415, [1] s. ; 24 cm. | ||||
SYGNATURA: | [MW] 613 | ||||
KOD/INWENT: | 300001385336 | 138533 | |||
UKD: | 612.1:613.2:641.5 | ||||
DOSTĘPNOŚĆ: |
|
|