Katalog ONLINE

KATALOG CENTRALNY KSIĄŻEK

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 370 pozycji o tematyce: Kucharstwo
    

Gotujmy inaczej


AUTOR:

Monspart, Éva.

POZ/ODP:

Éva Monspart, Magda Salamon ; [tł. z węg. Magdalena Ernst].

ADRES WYD.:

Warszawa : Państ. Wydaw. Rolnicze i Leśne, 1987 (Lub. : LZGPKWN).

HASŁA:

  1. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

291, [1] s. : rys. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[MC] 641.5.021

KOD/INWENT:

301000212968

21296

UKD:

641.5.021

UWAGI:

Oryg. : "Fözzünk másképpis" 1984.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Grzyby

AUTOR:

Skrodzka, Zdzisława.

POZ/ODP:

Zdzisława Skrodzka.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Watra", 1985.

SERIA:

Warzywa i Owoce, Potrawy i Przetwory

HASŁA:

  1. Grzyby - przetwórstwo
  2. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

151, [1] s. : rys. ; 17 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: 641.5.021

KOD/INWENT:

326000021884

2188

UKD:

641.5.021

UWAGI:

Bibliogr. s. 146.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Grzyby

AUTOR:

Skrodzka, Zdzisława.

POZ/ODP:

Zdzisława Skrodzka.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Watra", 1985.

SERIA:

Warzywa i Owoce, Potrawy i Przetwory

HASŁA:

  1. Grzyby - przetwórstwo
  2. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

151, [1] s. : rys. ; 17 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MW] 91251 [M]
[MW] 91252

KOD/INWENT:

300000912519
300000912526

91251
91252

UKD:

641.5.021

UWAGI:

Bibliogr. s. 146.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępne są 2 egzemplarze.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Grzyby w naszej kuchni

AUTOR:

Starzyńska, Feliksa.

POZ/ODP:

Feliksa Starzyńska, Bohdan Jacórzyński.

ADRES WYD.:

Warszawa : Zakład Wydawnictw CZRS [Centralnego Związku Spółdzielni Rolniczych], 1981 (Inowr : ZW CZSR).

SERIA:

Biblioteczka Ośrodka "Nowoczesna Gospodyni"

HASŁA:

  1. Grzyby - przetwórstwo
  2. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

178, [2] s., [2] k. tabl. kolor. : il., tab. ; 17 cm.

SYGNATURA:

[MC] 64

KOD/INWENT:

301000110073

11007

UKD:

641.4/.5.021

UWAGI:

Bibliogr. s. [180].

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Grzyby w naszej kuchni

AUTOR:

Starzyńska, Feliksa.

POZ/ODP:

Feliksa Starzyńska, Bohdan Jacórzyński.

ADRES WYD.:

Warszawa : Zakład Wydawnictw CZRS [Centralnego Związku Spółdzielni Rolniczych], 1981 (Inowr : ZW CZSR).

SERIA:

Biblioteczka Ośrodka "Nowoczesna Gospodyni"

HASŁA:

  1. Grzyby - przetwórstwo
  2. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

178, [2] s., [2] k. tabl. kolor. : il., tab. ; 17 cm.

SYGNATURA:

[MW] 64

KOD/INWENT:

300000794399

79439

UKD:

641.4/.5.021

UWAGI:

Bibliogr. s. [180].

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Gwiazdy gotują dla nas

AUTOR:

Junosza-Stępkowska, Elżbieta.

POZ/ODP:

Elżbieta Junosza-Stępkowska, Ewa Monika Skórska.

ADRES WYD.:

Warszawa : Instytut Wydawniczy Związków Zawodowych, 1990 (Warsz. : IWZZ).

HASŁA:

  1. Aktorstwo - Polska - publicystyka
  2. Kucharstwo
  3. Kucharstwo - publicystyka
  4. Publicystyka polska - 20 w.

OPIS FIZYCZ.:

158, [2] s. : portr. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[MC] 792+791.43].071(438)"19":641.5.021

KOD/INWENT:

301000243542

24354

UKD:

792+791.43].071(438)"19":641.5.021

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Herbaty świata

AUTOR:

Brochard, Gilles.

POZ/ODP:

tekst Gilles Brochard ; zdj. Philippe Hurlin i Mathieu Prier ; przekł. Janina Aleksandrowicz].

ADRES WYD.:

Warszawa : "Twój Styl", 2004.

HASŁA:

  1. Herbata - wydawnictwa popularne
  2. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

119, [1] s. : il. kolor. ; 20 cm.

SYGNATURA:

[MW] 64

KOD/INWENT:

300001508568

150856

UKD:

663.9:641.5(083.1)

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Historia naturalna i moralna jedzenia

AUTOR:

Toussaint-Samat, Maguelonne

POZ/ODP:

Maguelonne Toussaint-Samat ; przeł. Anna Bożenna Matusiak, Maria Ochab.

ADRES WYD.:

Warszawa : "W.A.B.", 2002.

SERIA:

Seria z Wagą

HASŁA:

  1. Kucharstwo
  2. Odżywianie - kultura - historia - szkice

OPIS FIZYCZ.:

667, [5] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[MC] 641.5:392.8

KOD/INWENT:

301000358024

35802

UKD:

641.5:392.8

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Historia polskiego smaku : kuchnia, stół, obyczaje

AUTOR:

Łozińska, Maja.

POZ/ODP:

Maja i Jan Łozińcy ; wybór zdj. Maja i Jan Łozińscy.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, cop. 2012.

HASŁA:

  1. Kucharstwo - historia
  2. Kultura stołu - Polska

OPIS FIZYCZ.:

294, [2] s. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.

SYGNATURA:

[MW] 641
[F7] 64

KOD/INWENT:

400002007128
400002007135

200712
200713

UKD:

641.5:392.8](438)

UWAGI:

Bibliogr. s. 287-[295].

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępne są 2 egzemplarze.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

Iskier przewodnik sztuki kulinarnej

AUTOR:

Lemnis, Maria.

POZ/ODP:

Maria Lemnis, Henryk Vitry.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Iskry", 1979.

HASŁA:

  1. Kucharstwo

WYDANIE:

[Wyd. 2].

OPIS FIZYCZ.:

381, [3] s. ; 17 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MC] 6409

KOD/INWENT:

301000064093

6409

UKD:

641.5.021

UWAGI:

Bibliogr.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

  WYDRUK KATALOGÓW