Katalog ONLINE

KATALOG CENTRALNY KSIĄŻEK

Przeszukiwanie katalogu po indeksie: 

Wyświetlonych zostanie max na stronie: 

opisów

               

Znaleziono 370 pozycji o tematyce: Kucharstwo
Filia nr 1 - NOWE MIASTO    

"Kawa czy herbata?" : przepisy gwiazd i prezenterów programów


AUTOR:

Kuydowicz, Magdalena.

POZ/ODP:

Magdalena Kuydowicz.

ADRES WYD.:

Warszawa : Prószyński i S-ka, 2004.

HASŁA:

  1. Kucharstwo - Polska

OPIS FIZYCZ.:

140 s. : il. kolor. ; 25 cm.

SYGNATURA:

[F1] 64

KOD/INWENT:

101000578503

57850

UKD:

641.5(083.1)

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

"Kawa czy herbata?" : przepisy gwiazd i prezenterów programów

AUTOR:

Kuydowicz, Magdalena.

POZ/ODP:

Magdalena Kuydowicz.

ADRES WYD.:

Warszawa : Prószyński i S-ka, 2004.

HASŁA:

  1. Kucharstwo - Polska

OPIS FIZYCZ.:

140 s. : il. kolor. ; 25 cm.

SYGNATURA:

[MW] 641

KOD/INWENT:

300001503815

150381

UKD:

641.5(083.1)

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

200 potraw z kurczaka
Tyt oryg.: "Dwieście potraw z kurczaka".

AUTOR:

Markuza Bieniecka, Biruta.

POZ/ODP:

Biruta Markuza Bieniecka.

ADRES WYD.:

Warszawa : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1981 (Ciech : ZG).

HASŁA:

  1. Kucharstwo
  2. Kura - przetwórstwo

OPIS FIZYCZ.:

139, [5] s. ; 17 cm.

SYGNATURA:

[MC] 641.5.021

KOD/INWENT:

301000109510

10951

UKD:

641.5.021

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

365 [Trzysta sześćdziesiąt pięć] obiadów Lucyny Ćwierczakiewiczowej

AUTOR:

Ćwierczakiewiczowa, Lucyna.

POZ/ODP:

wg wyd. 23 oprac. do dr., poprzedził wstępem i zaopatrzył w słowniczek Jan Kalkowski.

ADRES WYD.:

Kraków : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1985 (Krak : DWWLA).

HASŁA:

  1. Kucharstwo - 19 w.

OPIS FIZYCZ.:

446, [2] s. : 1 faks., 1 portr., rys. ; 20 cm.

SYGNATURA:

[MC] 641.5.021

KOD/INWENT:

301000179339

17933

UKD:

641.5.021

UWAGI:

Oprac. na podst. wyd. : Warszawa : Jan Fiszer, 1920. Bibliogr. s.423.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

365 obiadów
Tyt oryg.: "Trzysta sześćdziesiąt pięć obiadów".

AUTOR:

Ćwierczakiewicz, Lucyna

POZ/ODP:

przez Lucynę Ćwierczakiewicz aut. "Kursu gospodarstwa dla kobiet", "Jedynych praktycznych przepisów", "Poradnika porządku" itd.

ADRES WYD.:

Warszawa : Wydawnictwa Artystyczne i Filmowe, 1982 (Lub : LZGPKWN).

HASŁA:

  1. Kucharstwo - 19 w.

WYDANIE:

Wyd. 21 grunt. popr.

OPIS FIZYCZ.:

[8], 553, [1], XXII, [2] s. : il. ; 20 cm.

SYGNATURA:

[B] 641.55/.56(083.12)

KOD/INWENT:

321000137801

13780

UKD:

641.55/.56(083.12)

UWAGI:

Przedr. fotooffs. Oryg.: Warszawa : nakł. i własność Jana Fiszera, 1911.

DOSTĘPNOŚĆ:

  Dostępna tylko na miejscu.  
CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

500 [Pięćset] potraw z ziemniaków

AUTOR:

Bolotnikova, V. A.

POZ/ODP:

W. A. Bołotnikowa, L. M. Wapielnik ; [tł. z ros. Haliana Trafisz-Zalewska].

ADRES WYD.:

Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1984.

HASŁA:

  1. Kucharstwo
  2. Ziemniaki - przetwórstwo

OPIS FIZYCZ.:

215, [1] s. ; 20 cm.

SYGNATURA:

[MC] 64

KOD/INWENT:

301000160856

16085

UKD:

641.5.021

UWAGI:

Tyt. oryg.: "500 bljut iz kartofelja" 1981.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

600 [Sześćset] potraw z jaj

AUTOR:

Dębski, Henryk

POZ/ODP:

Henryk Dębski.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Watra", 1983.

HASŁA:

  1. Jaja - przetwórstwo
  2. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

118, [1] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MC] 14646

KOD/INWENT:

301000146461

14646

UKD:

641.5.021

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

600 [Sześćset] potraw z jaj

AUTOR:

Dębski, Henryk

POZ/ODP:

Henryk Dębski.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Watra", 1983.

HASŁA:

  1. Jaja - przetwórstwo
  2. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

118, [1] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MW] 14645

KOD/INWENT:

300000146457

14645

UKD:

641.5.021

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

A, B, C ... makrobiotyki

AUTOR:

Wiąckowski, Stanisław Kazimierz.

POZ/ODP:

Stanisław K. Wiąckowski.

ADRES WYD.:

[Koszalin] : Zakład Wydawnictw Medycyny Naturalnej, [1992] (Koszal. : Pras.ZG).

SERIA:

Biblioteczka Medycyny Naturalnej

HASŁA:

  1. Kucharstwo jarskie
  2. Makrobiotyka
  3. Odżywianie - higiena
  4. Żywność - higiena

OPIS FIZYCZ.:

67, [3] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MC] 26071

KOD/INWENT:

301000260716

26071

UKD:

613.2

UWAGI:

Bibliogr. s. 66-67.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

A, B, C ... makrobiotyki

AUTOR:

Wiąckowski, Stanisław Kazimierz.

POZ/ODP:

Stanisław K. Wiąckowski.

ADRES WYD.:

[Koszalin] : Zakład Wydawnictw Medycyny Naturalnej, [1992] (Koszal. : Pras.ZG).

SERIA:

Biblioteczka Medycyny Naturalnej

HASŁA:

  1. Kucharstwo jarskie
  2. Makrobiotyka
  3. Odżywianie - higiena
  4. Żywność - higiena

OPIS FIZYCZ.:

67, [3] s. ; 21 cm.

SYGNATURA:

MAGAZYN: [MW] 115354

KOD/INWENT:

300001153546

115354

UKD:

613.2

UWAGI:

Bibliogr. s. 66-67.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 30 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    
    

ABC sztuki kulinarnej : przez żołądek do serca

AUTOR:

Fedak, Alina.

POZ/ODP:

Alina i Paulina Fedak.

ADRES WYD.:

Warszawa : "Watra", 1983 (Rzesz : RZG).

HASŁA:

  1. Kucharstwo

OPIS FIZYCZ.:

175, [1] s. : rys. ; 21 cm.

SYGNATURA:

[MC] 641.5.021

KOD/INWENT:

301000149899

14989

UKD:

641.5.021

UWAGI:

Indeks.

DOSTĘPNOŚĆ:

Dostępny jest 1 egzemplarz.
        Pozycję można wypożyczyć na 7 dni
  

DZIAŁANIE:

CZY UWZGLĘDNIĆ PRZY WYDRUKU?    

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

  WYDRUK KATALOGÓW